NATUURLIJK WOL

Wol is één van de oudste en bekendste textielvezels.
Geen enkele andere vezel die ooit is geproduceerd, heeft zoveel positieve eigenschappen die wol van nature  bezit.
Dat maakt wol tot een geliefde grondstof voor nouwensbogaers tapijten.

WOL IS BIOLOGISCH AFBREEKBAAR

BIOLOGISCH AFBREEKBAAR

Wol bestaat net als onze huid, haren en nagels uit het eiwit keratine. Keratine bindt vocht en past zich aan aan het omgevingsklimaat. Wol geeft als het na gebruik terugkomt in het milieu essentiële elementen als stikstof, zwavel en magnesium af aan de bodem en wordt geheel natuurlijk afgebroken.

WOL IS EEN NATUURLIJKE VEZEL

NATUURLIJK

Wol is in tegenstelling tot veel andere materialen een onuitputtelijke grondstof. Een schaap is eigenlijk net een kleine ‘vezelfabriek’. Wol is erg energie efficiënt: de productie ervan kost maar 12% van de energie die nodig is voor synthetische vezels. Als enige vezels op aarde laat wol zich in alle kleuren verven zonder chemische behandeling.

WOL IS GELUIDDEMPEND

GELUIDDEMPEND

Geluidshinder is een zwaar onderschat probleem dat zorgt voor gezondheidsproblemen, stress, concentratie- of slaapproblemen. Wol werkt geluiddempend in een vertrek èn in de ruimte eronder. Wollen tapijten en vloerkleden dragen bij tot een rustige woon- en werkomgeving. Er is een harde vloer met een dikte van 60 cm nodig om het isolerend vermogen van een wollen tapijt te evenaren.

WOL IS VLAMWEREND

VLAMWEREND

Wol kan niet branden met een open vlam; het zal slechts een kort moment smeulen. Door het hoge stikstofgehalte van wol en het vermogen vocht verdelen is het vlamwerend en brandvertragend.
Van nature!

WOL DRAAGT BIJ AAN ZUIVERE LUCHT

ZUIVERE LUCHT

Wol bestaat uit het eiwit keratine dat de lucht zuivert van schadelijke gassen en dampen. Wol houdt stofdeeltjes vast die vervolgens worden opgezogen en zo uit ons ademgebied blijven. Wol is antiallergisch en biedt geen voeding aan bacteriën, schimmels en huisstofmijt. Een vertrek met een wollen tapijt heeft een twee keer lagere concentratie fijnstof dan met en harde en gladde vloer.

WOL IS COMFORTABEL EN VEERKRACHTIG

COMFORTABEL & VEERKRACHTIG

Wol is veerkrachtig en veilig in het gebruik, van nature is het oppervlak antislip en niet glad, en voorkomt valpartijen. Mocht je onverhoopt toch vallen, dan zorgt wol voor een veiligere en zachte landing. Wol is comfortabel in de kou en bij warmte.