WAT JE MOET WETEN OVER TAPIJT

Geen enkele vloerbedekking is zo veelzijdig als tapijt. Tapijt is comfortabel in huis en zorgt voor een warm gevoel. Tapijt is geluiddempend, zacht onder je voeten en verbetert het binnenklimaat in je woning. Het brengt je huis tot leven! Door een goede keuze van materialen, kleur en structuur kun je een eigen sfeer creëren. Met de onderstaande informatie kom je tot een juiste keuze.

MATERIAALKEUZE

Voor de productie van onze tapijten maken we gebruik van natuurlijke en synthetische garens, uitsluitend van de allerhoogste kwaliteit. De eigenschappen van de garens en de structuur van het tapijt bepalen het uiterlijk en in hoge mate de eigenschappen.
INSPIRATIE ULTIMATE

WOL

Wol heeft van nature zoveel  goede  eigenschappen dat het een ideale vezel is voor de productie van onze tapijten. Wol is duurzaam en energie efficiënt. Wollen tapijten hebben een natuurlijke uitstraling,  zijn van nature vlamwerend en voelen zacht en luxueus aan. 

POLYAMIDE

Polyamide is een synthetisch vezel die enorm sterk, elastisch, vuilwerend en prima lichtecht is. Ze zijn erg goed te verven waardoor onze synthetsiche tapijten vaak een ruim en mooi kleurpallet hebben.

WOONKAMER ALLURE
BOUCLÉ TAPIJT

BOUCLÉ

Bij een bouclé-tapijt bestaat het oppervlak uit poollussen die van gelijke of ongelijke hoogte kunnen zijn. Dat maakt ze duurzaam en slijtvast. Geschikt voor een ruimte met een hoge belasting en loopfrequentie.

FRISÉ

Een frisé-tapijt heeft een oppervlak van doorgesneden poollussen. Het garen is in elkaar gedraaid waardoor de polen als het ware krullen en het tapijt een speels en levendig uiterlijk heeft.

FRISÉ TAPIJT
VELOURS TAPIJT

VELOURS

Een velourstapijt heeft een oppervlak van doorgesneden poollussen die heel dicht op elkaar gezet zijn. Dit geeft het tapijt een fluweelzacht gevoel en een chique, warme uitstraling.

KLEUR

Kleuren spelen ongemerkt een belangrijke rol in ons dagelijkse leven, we staan er niet bij stil, maar ze hebben een grote invloed op onze gemoedstoestand. Met kleur bepaal je de sfeer van je (woon)kamer. Kies je een tijdloze tint die een neutrale basis vormt voor je interieur? Of ga je voor een sprekende kleur, een eyecatcher in je interieur. Een lichte kleur doet je kamer groter lijken dan een donkere tint.

DIVA SLAAPKAMER