TAPIJT VERBETERT HET KLIMAAT IN HUIS

We brengen het grootste deel van onze tijd binnenshuis door, in huis, op kantoor en school en realiseren ons vaak niet hoe belangrijk een goed binnenklimaat is voor een gezond leven. Schone lucht, welbehagen, comfort, zachtheid en akoestiek zijn de belangrijkste ingrediënten voor een goed binnenklimaat. Tapijt levert hier door zijn eigenschappen een essentiële bijdrage aan.

TAPIJT IS HYGIENISCH EN GOED TE REINIGEN

HYGIËNISCH EN GOED TE REINIGEN

Tapijt is een sterk en hygiënisch product bij goed onderhoud en regelmatige reiniging. Een goede stofzuiger is het halve werk. Met regelmatig stofzuigen en een goed onderhoud heb je jarenlang plezier van je tapijt. De meeste vlekken, meer dan 90%,  die ontstaan in het normale, dagelijkse gebruik kunnen worden gereinigd met koud en schoon water!

TAPIJT IS ENERGIEBESPAREND

ENERGIEBESPAREND

Op je blote door het huis lopen? Met tapijt op je vloer is dit heel comfortabel. Tapijt werkt sterk isolerend: de stilstaande lucht tussen de polen vormt als het ware een barrière tegen het weglekken van warmte naar de constructievloer. Het gebruik van een ondertapijt werkt, dankzij ontelbare luchtbelletjes, extra isolerend. De thermostaat kan dus wat lager, je bespaart gemiddeld 5% aan energie. Tijdens een strenge winter zelfs tot 10%.

TAPIJT HEEFT GUNSTIG EFFECT OP ALLERGIE EN ASTMA

GUNSTIG EFFECT OP ALLERGIE EN ASTMA

Allergie is een complexe aandoening die niet ontstaat door één aanwijsbare reden. Vaststaat dat tapijt zelf geen allergische reactie en astma veroorzaakt!
Het blijkt zelfs dat mensen die tapijt in hun woning hebben minder vatbaar zijn voor allergieën. Tapijt is in het algemeen geen goede habitat voor huismijt omdat de luchtvochtigheid in tapijt doorgaans relatief laag is.

TAPIJT IS VEILIG

VEILIG

Tapijt is stroef, dat betekent dat het risico van uitglijden veel kleiner is dan op een gladde vloer. Een gladde trap wordt veilig door de treden met tapijt te bekleden. Een tapijtoppervlak is van nature antislip en voorkomt zo veel valpartijen. Bij een onverhoopte valpartij zorgt tapijt voor een zachte landing, wel zo veilig, voor jong èn oud.

TAPIJT IS GOED VOOR LIJF EN LEDEN

GOED VOOR LIJF EN LEDEN

Lopen op een harde ondergrond vergt veel van onze spieren en gewrichten. Een zacht tapijt dempt de loopbeweging, zodat spieren en gewrichten veel minder belast worden. De verende eigenschappen maken tapijt bijzonder geschikt als vloerbedekking als je last heb van gewrichtsaandoeningen. Bovendien zorgt de warmte-isolerende werking er voor dat de voorjaars- of herfstkou niet meer optrekt ‘tot in je botten’.

TAPIJT ZORGT VOOR SCHONERE LUCHT IN HUIS

SCHONERE LUCHT IN HUIS

Onderzoek van de Duitse Allergie en Astmabond (DAAB) wijst uit dat tapijt de concentratie van fijne stofdeeltjes in de lucht aanzienlijk verlaagt. Het gehalte van fijne stofdeeltjes in ruimten met tapijt is maar liefst 30% lager dan in ruimtes met een harde vloer! Tapijt houdt namelijk ronddwarrelend vuil vast, waardoor de lucht niet alleen vrij blijft van stofdeeltjes maar ook van andere verontreinigende stoffen zoals o.a. allergenen, die aan deze stofdeeltjes kunnen vastzitten.

TAPIJT IS GELUIDDEMPEND

GELUIDDEMPEND

In een kale ruimte worden woongeluiden, zoals praten, televisie, radio, het getik van hakken, al gauw onaangenaam. Tapijt kan loopgeluiden met 25 tot 34 decibel verminderen. Een harde vloer in vergelijking geeft een vermindering van 1 tot 6 decibel. Het geluid van je televisie of muziekinstallatie klinkt veel mooier met een tapijt op de vloer en is in de ruimte eronder nauwelijks hoorbaar.